MIN HISTORIA MITT I LIVET!

MIN HISTORIA MITT I LIVET!

Tre hjärtan!

Tre hjärtan!

fredag 13 januari 2012

Lalandia!

Så hela förra helgen var vi på Lalandia i Rödby, Danmark!

Vi fick frågan i somras av ett par goda vänner (har inte fått tillstånd att skriva ut deras namn så det är bäst att vänta med det tills de godkänt det).
De skulle åka dit denna helgen pga att frun i familjen fyllde jämt!

Och vi följde ju gärna med, känns ju lite som en ära att få fira någons födelsedag borsta så där.
Först så skojade vi lite här hemma och sa att de menade kanske inte allvar att vi skulle följa med men det visade sig sen att det gjorde de.

Så vi bokade och planerade, la semester och skrev listor på vad som skulle med osv.
Skulle ju bli härligt att komma iväg.

FREDAG:
Så på fredagen så bar det iväg, lite (eller rättar sagt mycket) senare än vad som var tänkt, men efter maginfluenser, förkylningar och lite annat så var vi tacksamma att det blev av.

Vi hade tänkt att vara framme vid tre tiden men var där vid halv sex tror jag det blir, blev en liten tur på den danska landsbygden på vägen dit för oss också.

Vi packade upp lite snabbt och sen begav vi oss mot "huvudbyggnaden" för att få i oss lite mat.
Det är ju lite meck med maten eftersom min yngsta dotter inte tål, mjölk- och soja protein.
Men jag hade ringt till en restaurang inne på Lalandia och där skulle de ha mjölkfritt så vi begav oss dit.

Det var någon form av italiensk buffé restaurang.

Men det visade sig vara det sämsta skit vi någonsin varit på.
Så vi blev inte särskilt nöjda.

Visst de hade lite mjölkfritt men det var inget jätte utbud, maten för övrigt var ingen hitt, och servicen var helt  värdelös!

Vi beställde dricka när vi kom dit men den kom inte till bordet förrän vi nästan hade ätit upp allt!

Nä vi var inte så nöjda, jaja efter maten begav vi oss till Monky Tonky land som är typ som busfabriken här, så att barnen skulle få rasta av sig lite.

Vår stora var lite sur för hon ville ju bada, vi hade sagt att vi skulle det men nu kom vi iväg så sent så där var ju stängt när vi kom fram.

Men hon blev glad sen när hon fick leka lite, sen blev det en sen kväll och hopp i säng, barnen var lite uppskruvade så det var lite svårt att få dem att somna men efter en stund gick det.

LÖRDAG:
Barnen vaknade tidigt och var fulla av energi så det var bara att kravla upp.
I dag var ju dagen D så frun i den andra familjen fyllde år.
Så vi packade ihop åt frukost och begav oss, vi stannade till i deras stuga först för att gratta och överlämna en lite present som hon kommer få senare.

Hon har bara fått en datum och ett klockslag när hon ska vara redo så kommer vi och hämtar, barnvakt är fixat så det ska förhoppningsvis bli en trevlig kväll.
Sen begav vi oss mot badlandet.
Man blir som små barn allihopa när man kommer dit, man vill bara åka vattenrutschkannor och plaska och ha sig, men man får ta det lite försiktigt när barnen är med.
Fast vi har ju två vattendjur så det är inga större problem, vår största åker alla vattenrutschkannor som finns och den lilla hade säkert också gjort det om hon hade fått men hon fick bara åka den minsta än så länge, de andra går ju lite fort.

Så vi badade tills barnen var helt utmattade och då begav vi oss mot stugan, den andra familjen hade gett upp lite tidigare pga sjukdom.

Sen beslöt vi att vi skulle beställa mat och äta i husen för det är lugnast för oss alla och det tyckte alla var en bra ide.

Då köpte vi mat från en annan restaurang som hade mycket revben och kött och så, men INGET mjölkfritt så dottern fick klara sig på korv som jag tagit med hemifrån till henne. (De hade nämligen inget mjälkfritt alls inne på badlandet heller, mycket konstigt kan man tycka.)

Efter maten begav vi oss åter igen till Monky Tonky Land för att rasta barnen.

SÖNDAG:
Hemrese dag!
Vi fick väcka barnen vid åtta för vi hade bestämt oss att vi skulle bege oss mot badhuset vid 9,30 och innan dess skulle vi tömma huset så vi bara kunde äta och lasta in barnen och sen köra hem så det var riktigt trötta hela vägen hem.

Så det blev lite bad då också, men man märker att barnen inte är så stora för de orkar inte så länge, vid badade till lunch ungefär sen åt vi lite mat innan vi begav oss hemåt.

Barnen var lite trötta för de sov hela vägen hem i ca 3 timmar, den lilla trodde jag nog skulle göra det men inte den stora men det sliter ju på henne med hon är ju bara tre år.
De kan ju inte orka hur mycket som helst.

Men det var en trevlig resa och skönt att komma hemifrån men någon gång måste man ju komma tillbaka till verkligheten och ta tag i livet igen.

1 kommentar:

  1. Låter som en händelse rik helg. Det kan inte vara lätt att vara alergisk i detta land. Tänk vad vi har det bra i Sverige som ändå är utvecklat inom ellergi vänlig mat.
    Hopppas att det kommer bli en härlig sak som vännen får i framtiden. Alltid kul när man ska överaska.
    Hoppas att ni kan ha en bra helg denna vecka
    Många kramar till dig C

    SvaraRadera